8 best iphone parental monitoring apps for parents no jailbreaking | I want to hack my wife facebook account secretly without her knowing 2016 | 5 best new free whatsapp tracking software for iphone or android hack someones whatsapp account free 2016
Elemente obligatorii pe facturi incepand cu 2013
3 martie 2016
3 martie 2016,
 0

Un comunicat ANAF da peste cap toate normele stabilite pana acum in ce priveste raportarea bonurilor fiscale care au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.


Daca initial aceasta prevedere nu era obligatorie, ANAF a precizat la 27 mai 2013, in ultima zi de depunere a declaratiei, ca este obligatorie si declararea acestora in formularul amintit.

Fiscul reaminteste astfel contribuabililor ca deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art.155 alin.(11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Chiar daca initial se preciza ca este suficient daca exista doar bonul fiscal, fara factura, nu va fi necesara declararea in D394, toti cei care au depus deja Declaratia 394 fara sa declare aceste bonuri fiscale sunt acum nevoiti sa depuna o declaratie rectificativa.

Comunicatul emis de ANAF stabileste astfel ca \”Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise/primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea \”taxare inversa\” sau \”TVA la incasare\”, precum si bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA\”.

Cei care nu depun la timp formularul 394 pot plati amenzi cuprinse intre 12.000 si 14.000 de lei, daca sunt persoane juridice, si amenzi intre 2.000 si 3.500 de lei, daca sunt persoane fizice.

Atentie!
Depunerea declaratiei rectificative se face prin depunerea unei declaratii completate corect in care vor fi incluse si informatiile declarate initial, adaugand de data aceasta si bonurile fiscale care contineau codul de TVA al beneficiarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *