Free snapchat spy application for android or iphone by which you can hack girlfriends snapchat photo online 2016 | You can to track spouses facebook conversations easily using iphone or android without notifying her | Record my boyfriends iphone 6 without having access to target smartphone
Elemente obligatorii pe facturi incepand cu 2013
4 martie 2016
4 martie 2016,
 0

Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Prezentul act normativ modifica punctual urmatoarele impozite:

 1. impozitul pe profit : cheltuieli de cercetare dezvoltare;
 2. impozitul pe venitul din salarii si impozitul pe venitul din activitati agricole:
 3. impozitul pe venitul microintreprinderilor – devine obligatoriu pentru societatile cu o cifra de afaceri mai mica de 65000 euro;
 4. impozitul pe venitul datorat de nerezidenti;
 5. taxa pe valoarea adaugata – ajustarea bazei impozabile, exigibilitatea TVA, TVA la incasare;
 6. accize – exigibilitatea accizelor;
 7. asigurari sociale, inclusiv pentru profesiile libere.

Se modifica, de asemenea:

 1. Codul de procedura fiscala – verificarea situatiei financiare a persoanei fizice;
 2. OG nr. 1/2013 – se limiteaza dreptul autoritatilor locale de a acorda reduceri de impozit numai daca nu au arierate la data de 31 decembrie 2012.

a) Impozitul pe profit
Amortizarea mijloacelor de transport cu cel mult 9 pasageri, cunoscute ca autoturisme, este deductibila fiscal incepand cu 01 februarie 2013, pentru fiecare autoturism la suma maxima de 1500 lei / luna. Limitarea se aplica si pentru autoturismele achizitionate anterior datei de 01 februarie 2013.

b) Impozitul pe venitul din salarii
Va fi considerat venit de natura salariala, indemnizatia cu diurna ce depaseste 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul din institutiile publice, indiferent de forma de organizare a celui ce acorda diurna.

 • Se poate acorda diurna de 2,5 ori peste nivelul stabilit daca firma inregistreaza profit.
 • In mod similar, se datoreaza si asigurari sociale la diurna ce depaseste acest plafon.

c) Impozitul pe venitul microintreprinderilor
Este microintreprindere persoana juridica ce a realizat o cifra de afaceri de pana la 65000 euro.
Impozitul pe venitul microintreprinderii este de 3% din veniturile impozabile realizate, este unul obligatoriu si nu mai exista optiunea pentru a plati impozit pe profit, chiar daca microintreprinderea este in pierdere.
Acest temei normativ se aplica incepand cu 01 februarie 2013 si detaliem procedura.
Daca un contribuabil se incadra la 31 decembrie 2012 la microintreprindere (cifra de afaceri pana la 100.000 euro) si a optat pentru acest sistem, pastreaza in 2013 sistemul de microintreprindere.

Microintreprinderi – procedura in 2013
Societatile platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 au realizat o cifra de afaceri mai mica de 65000 euro, la cursul BNR valabil la aceasta data, trec la categoria de microintreprindere, incepand cu data de 01 februarie 2013. Se abroga conditia de a avea 1 – 9 salariati.
Ordonanta stabileste in mod expres obligatia contribuabilului sa depuna pana pe 25 martie 2013 declaratia de mentiuni 010 pentru modificarea vectorului fiscal.
Nu sunt alte instructiuni privind trimestrul 1 / 2013, ce se intampla cu impozitul pe profit aferent lunii ianuarie 2013, cum se declara si cum se achita.

d) Impozitul pe venitul datorat de nerezidenti
Este cea mai spectaculoasa modificare din ultimii ani asupra impozitului datorat de nerezidenti in Romania.
Incepand cu 01 februarie 2013, nu se mai datoreaza impozit pe venitul realizat de nerezidenti in Romania din servicii de consultanta si management, prin abrogarea art. 115 alin. (1) lit. i) din Codul fiscal, conform pct. 41 din ordonanta.
Practic, cea mai utilizata metoda de transfer de capitaluri din Romania in strainatate, adoptata de majoritatea multinationalelor ce isi deconteaza costuri in Romania, nu mai este impozitata direct, prin stopaj la sursa.
Desigur, cheltuielile vor fi analizate din punctul de vedere al impozitului pe profit, insa prima analiza – impozitul pe venitul nerezidentilor – nu se mai impune.

Din capitolul “TVA la incasare”, o legiferare fara sfarsit, se reformuleaza fara modificari substantiale, procedura de intrare si de iesire din sistem, cand persoana impozabila din punctul de vedere al TVA depaseste plafonul de 2.250.000 lei si trebuie sa depuna notificare, pana pe data de 25 a lunii urmatoare depasirii plafonului. Desigur, actul normativ prevede ce se intampla daca nu se depune notificarea, respectiv contribuabilul este trecut din oficiu la sistemul de TVA la incasare. Pentru prima data, actul normativ introduce si procedura de urmat cand o persoana impozabila ce nu avea obligatia sa aplice sistemul de TVA la incasare, este inscrisa din oficiu ca urmare a unei erori in acest registru.

Pentru persoanele inscrise in Registrul operatorilor intracomunitari, se impune direct in Codul fiscal, obligatia ca in termen de 30 zile de la modificarea listei cu administratorii sau modificarea listei cu asociatii ce detin mai mult de 5% din capitalul social, sa se depuna la ANAF cazierul judiciar pentru acesti noi participanti la societate.

Asigurari sociale
In baza de calcul obligatorie pentru asigurarile sociale se include si diurna peste limita de 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutii publice, depasire ce este considerata venit de natura salariala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *